Skip to main content

Van transportfiets naar werf van 1.6 hectare

Van Est Metals: Sinds 1942 een ijzersterk familiebedrijf

Eén transportfiets, 500 kilo ijzerwaren, twee sterke benen. Opa Leo van Est begon het bedrijf met een visie en doorzettingsvermogen. Trapondersteuning kende men nog niet, evenals ondersteuning op financieel gebied. Het was 1942, de Tweede Wereldoorlog heerste. Leo buffelde keihard door, zonder te zeuren zamelde hij lompen en metalen in.

Na een ambulant bestaan wordt in 1955 zoon Chiel geboren. De familie vestigt zich in Noord-Holland alwaar Chiel in 1982 Chiel van Est Oud IJzer- en Metaalhandel start. In Noord-Scharwoude wordt de transportfiets ingeruild voor een terrein van 3.000m2. Later volgt nog een verhuizing naar een groter terrein (4.500m2) op de Overtoom in Heerhugowaard. En dan wordt in 1980 Leo geboren, de zoon van Chiel, kleinzoon van Leo. Wanneer hij in het jaar 1996 het bedrijf aanvult met zijn ideeën worden al snel de stappen gezet naar een grotere werf. Als dan ook broer Hein (geboren in 1987) de directie komt versterken maken Chiel, Leo en Hein samen de overstap naar hun huidige vestiging aan de Snelliusstraat in Heerhugowaard. De naam wordt omgedoopt naar Van Est Metals.

“Snel en correct betalen en eerlijk zakendoen is van oudsher ons motto”

Het bedrijf lijkt fysiek natuurlijk niet meer op het bedrijf dat opa ooit had, maar qua mentaliteit is er niets veranderd! Eerlijk zakendoen en snel en correct betalen. Dat is waar de mannen van Van Est Metals voor staan. In het huidige klantenbestand staan nog steeds klanten uit opa’s tijd. Dan kan je wel van klantentrouw spreken.

“Klanttevredenheid is het allerbelangrijkste”

Leo van Est: “Als kleine jongen liep ik altijd op de werf. Ik wilde niets liever dan werken, handelen, aanwezig zijn. Ik kom nu bij mensen die mij al kenden als kleine jongen. Dat is geweldig. Het is belangrijk dat je jouw klanten persoonlijk kent, weet waar de behoefte ligt, wat zij willen. Wij zijn er niet alleen voor onze eigen zaak, we zijn er ook om de klant werk uit handen te nemen en het contact goed te houden. Als je dat gewoon doet zoals je bent, open en rechtdoorzee, dan bouw je een sterk familiebedrijf.”

“Gewoon doen zoals je bent. Open en rechtdoorzee”

Hein van Est: “Tevreden klanten zijn uiteindelijk het allerbelangrijkste voor een bedrijf. Dat zorgt voor continuïteit en zekerheid in de bedrijfsvoering. We zijn de laatste jaren – eigenlijk al langer – sterk gegroeid. Dat geldt voor de oppervlakte van ons bedrijf, de volumes en ook voor het materieel en het equipment. Inmiddels hebben we naast regionale klanten ook landelijke en internationale klanten. België, Duitsland, Van Est Metals kom je overal tegen.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op!

CONTACT

VELE BEDRIJVEN VERTROUWEN OP ONS!